Tietoturvakäytäntö

Wistec Online

Yleistä
Keräämämme tiedot
Itse antamasi tiedot
Palveluidemme käytön kautta saamamme tiedot
Miten käytämme keräämiämme tietoja
Läpinäkyvyys ja valinnanvapaus
Henkilötietojen käyttö ja päivitys
Jakamamme tiedot
Tietoja tarvitaan oikeudellisista syistä
Tietoturva
Milloin tietosuojakäytäntö on voimassa
Lain noudattaminen ja yhteistyö viranomaisten kanssa
Muutokset
Tekniikat ja periaatteet
Tietosuojaperiaatteet
Keskeiset termit
Yhteistyökumppanit
Sovellustietojen välimuisti
Selaimen verkkotallennustila
Evästeet ja vastaavat teknologiat
Laite
HTTP-viittaaja
IP-osoite
Ei-henkilökohtaiset tiedot
Henkilötiedot
Arkaluonteiset tiedot
Palvelinlokit


 

Yleistä

Kun käytät Wistec Online palveluita, luotat tietosi käsiimme. Tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään kerättävien tietojen luonne sekä keräämisen syy ja käyttötarkoitus. Tämä on tärkeää, joten toivomme sinun lukevan käytännön huolellisesti. Muistathan, että voit hallita tietojasi ja turvata yksityisyytesi Oma Profiili -sivulla.
Palveluitamme voi käyttää useilla eri tavoilla. Kun jaat kanssamme tietoja, esimerkiksi hankkimalla lisää maksullisia kursseja Stripe tai Paypall maksuilla. Haluamme sinun tietävän palveluitamme käyttäessäsi, miten tietojasi käytämme ja haluamme sinun olevan tietoinen niistä keinoista, joiden avulla voit suojata yksityisyyttäsi.
Tämä tietosuojakäytäntö kertoo:

  • Mitä tietoja keräämme ja miksi.
  • Miten näitä tietoja käytämme.
  • Mitä vaihtoehtoja tarjoamme muun muassa tietojen käytön ja päivittämisen suhteen

Pyrimme esittämään asiat mahdollisimman yksinkertaisesti, mutta ellet tunne sellaisia käsitteitä kuten evästeet, IP-osoite, kuvapistetunnisteet ja selain, lue ensin näiden avainkäsitteiden kuvaukset. Tietosuojallasi on Wistec Onlinessa suuri merkitys, joten olitpa sitten uusi tai pitkäaikainen palveluidemme käyttäjä, suosittelemme sinua tutustumaan käytäntöihimme. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Keräämämme tiedot

Keräämme tietoja tarjotaksemme kaikille käyttäjillemme parempia palveluita. Selvitämme sinusta perusasioita, kuten käyttämäsi kielen. Keräämme myös tietoa yrityksen kanssa tehdyn sopimuksen puitteissa kuten esimerkiksi kursseilla viettämäsi ajan, suoritetut kurssiosiot sekä testien tulokset.

Itse antamasi tiedot

Palvelumme edellyttää tilin luomista. Pyydämme sinulta tilin luomisen yhteydessä henkilötietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi ja yrityksen (Laitos). Halutessasi voit tallentaa myös muita tietoja kuten; valokuvasi, puhelinnumerosi, osoitteen tai kuvauksen. Kaikki vaihtoehdot löydät Oma Profiili -sivulta. Pakolliset tiedot ovat Etunimi, Sukunimi ja Sähköposti.

Palveluidemme käytön kautta saamamme tiedot

Keräämme tietoja katsomistasi sisällöistä ja niiden ajoista tai tuloksista, esimerkiksi katsoessasi videon Onlisessa, vieraillessasi Testisivuilla tai tarkastellessasi ja käyttäessäsi sisältöämme. Näitä tietoja ovat muun muassa:
Kun käytät palveluja tai tarkastelet Onlinen tarjoamia videoita, keräämme ja tallennamme automaattisesti tiettyjä tietoja palvelinlokeihimme. Nämä tiedot sisältävät:

  • tiedot siitä, miten käytät palveluitamme (kuten katsomiasi videoita)
  • internetprotokollan osoitteen
  • laitteen käyttötietoja, kuten tietoja mahdollisista kaatumisista, järjestelmän toiminnasta, selaintyypistä, selaimen kielestä, kyselysi kellonajasta ja päivämäärästä sekä tähän liittyvästä URL-osoiteviitteestä
  • evästeitä, joiden avulla voimme tunnistaa selaimesi tai tilisi.
  • evästeistä, joilla tiedämme oletko kirjautunut palveluun

Miten käytämme keräämiämme tietoja

Käytämme palveluista keräämiämme tietoja tarjotaksemme, ylläpitääksemme, suojataksemme ja parantaaksemme palveluitamme, sekä kehittääksemme uusia palveluita ja suojataksemme Wistec Onlinea ja käyttäjiämme.
Oletusasetuksilla Oma Profiili -sivulla olevat tiedot eivät näy muille Onlinen käyttäjille. Sähköpostisoitteesi on Piilota osoitteeni kaikilta tilassa, mutta voit muuttaa sen näkymään kaikille tai vain kurssilla oleville henkilöille. Tämä ei kuitenkaan rajaa tai mahdollista sitä, että voit valita henkilöt, joille osoitteesi näkyy. Email osoitteesi on kuitenkin Wistec Online palvelun käytettävissä, jolloin voimme yksilöidä käyttämiäsi palveluita sekä kohdistaa mahdollista suoramainontaa tai muistutuksia osallistumiltasi kursseilta. Wistec Online noudattaa kuitenkin yrityksen kanssa tehtyjä sopimuksia, joissa voidaan kieltää henkilöstölle kohdistuva mainonta tai muistutus. Oletuksena nämä tiedot kerätään ja suoritamme noin kerran kuukaudessa läpikäynnin palveluun kirjautumattomista käyttäjistä ja lähetämme heille muistutuksen palvelun hyödyistä. Käyttäjä voi kuitenkin poistaa itsensä postituslistalta näin halutessaan.
Jos yrityssopimus sisältää raportointia keräämme kattavampaa tietoa kursseilla vietetyistä ajoista ja testien suorituskerroista sekä testien tuloksista. Emme kuitenkaan julkaise muiden kuin sopimukseen kuuluvien yrityskäyttäjien tietoja. Emme koskaan julkaise muiden käyttäjien tietoja toisille yrityksille tai yksityiskäyttäjille.
Jos otat meihin yhteyttä, säilytämme tallenteen yhteydenotostasi pystyäksemme ratkaisemaan mahdolliset kokemasi ongelmat. Voimme käyttää sähköpostiosoitettasi ilmoittaaksemme palveluista, kuten kertoaksemme sinulle tulevista muutoksista ja parannuksista.
Käytämme evästeistä ja muista tekniikoista, kuten lokitiedoista, kerättyjä tietoja parantaaksemme käyttökokemustasi ja palveluidemme yleistä laatua. Esimerkiksi tallentamalla kieliasetuksesi voimme näyttää palvelut käyttämälläsi kielellä. Kun näytämme sinulle räätälöityjä sisältöä, emme kuitenkaan yhdistä evästeeseen tai vastaavaan teknologiaan perustuvaa tunnistetta arkaluontoisiin aihepiireihin, kuten rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveydentilaan.
Pyydämme lupaasi ennen, kun käytämme tietojasi muihin kuin tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin.
Wistec Online käsittelee näitä tietoja Suomessa sijaitsevilla palvelimillaan. Voimme käsitellä henkilötietojasi myös muualla kuin asuinmaassasi sijaitsevalla palvelimella.
Tietojen hallinnassa sovelletaan Suomen Tietoturva-asetusten määrityksiä ja Henkilötietolain edellyttämiä velvollisuuksia. Jos palvelun käyttömaassa on tiukemmat tai heikommat määrittelyt edellä mainituista, voimme ottaa asian huomioon, jos toimitat meille kyseiset tiedot ja viitteet niihin.


Läpinäkyvyys ja valinnanvapaus

Ihmisillä on erilaisia tietosuojatarpeita. Tavoitteemme on ilmoittaa selkeästi, mitä tietoja keräämme, jotta voit itse päättää, miten tietojasi käytetään. Voit esimerkiksi:

  • tarkastele ja päivitä Oma Profiili -sivulla olevat tiedot. Voit myös käyttää muita hallintatyökaluja, jos haluat määrittää, käytetäänkö tietynlaisen toiminnan tallentamiseen päätelaitteellesi evästeitä tai niitä muistuttavaa teknologiaa.
  • tarkistaa ja hallita tiliisi liitettyjä tietyn tyyppisiä tietoja Oma Profiili -sivun avulla
  • säätää, miltä tiliisi liitetty profiili näyttää muille
  • hallita kenen kanssa tietojasi voidaan jakaa tilisi kautta
  • poistaa tiliisi liitettyjä tietoja
  • valita, näkyvätkö profiilinimesi ja -kuvasi

Voit myös määrittää selaimesi estämään kaikki evästeet, mukaan lukien palveluihimme liittyvät evästeet, tai ilmoittamaan sinulle, mitkä evästeet ovat Wistec Onlinen asettamia. Muista kuitenkin, että osa palveluistamme ei välttämättä toimi oikein, jos evästeiden käyttö on estetty. Emme välttämättä tällöin esimerkiksi muista kieliasetuksiasi ja saatat joutua kirjautumaan palveluun toistuvasti.

Henkilötietojen käyttö ja päivitys

Aina, kun käytät palveluamme, pyrimme antamaan sinulle mahdollisuuden muokata henkilötietojasi. Jos tiedot ovat virheellisiä, pyrimme tarjoamaan sinulle keinoja tietojen nopeaan päivittämiseen tai poistamiseen, ellei meidän tarvitse säilyttää tietoja oikeutetuista kaupallisista tai juridisista syistä. Päivittäessäsi henkilötietojasi voimme joutua pyytämään sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi, ennen kuin voimme toteuttaa pyyntösi.
Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, edellyttävät suhteettoman suurta teknistä vaivannäköä (esimerkiksi uuden järjestelmän kehittämistä tai nykyisen käytännön olennaista muuttamista), vaarantavat toisten tietosuojan tai olisivat hyvin epäkäytännöllisiä (esimerkiksi pyynnöt, jotka koskevat varmuuskopiojärjestelmissä olevia tietoja).
Jos joudumme toimittamaan tietoja tarkasteltaviksi ja korjattaviksi, teemme niin maksutta, paitsi jos tietojen toimittaminen vaatisi suhteettoman suurta vaivannäköä. Pyrimme ylläpitämään palveluitamme tavalla, joka suojaa tietoja tahalliselta tai vahingossa tapahtuvalta tuhoutumiselta. Tämän vuoksi emme välttämättä poista jäljelle jääviä tietojen kopioita aktiivisilta palvelimiltamme välittömästi tai poista tietoja varmuuskopiojärjestelmistämme sinun poistettuasi tiedot palveluistamme.


Jakamamme tiedot

Pidättäydymme jakamasta henkilötietoja yrityksille, organisaatioille tai Wistec Onlinen palveluhenkilökunnan ulkopuolisille henkilöille, paitsi seuraavissa tapauksissa:
Olet antanut luvan tietojen jakamiseen.
Jaamme henkilötietosi yrityksien, organisaatioiden tai ulkopuolisten henkilöiden kanssa, jos olet antanut siihen luvan. Vaadimme aina erillisen suostumuksen kaikkien arkaluonteisten henkilötietojen jakamiseen.
Tiedot jaetaan verkkotunnuksen järjestelmänvalvojien kanssa
Jos palvelussa käytettyjen tietojen hallinnointi tapahtuu Wistec Onlinen ulkopuolella, kuten Office 365, Facebook tai Google+ kirjautuneilla henkilöillä, jaamme automaattisesti kyseisen palvelun vaatimat tiedot järjestelmä ja järjestelmänvalvoja tasolla. Kyseisissä palveluissa joudut suostumaan näiden tietojen jakamiseen ja keräämiseen käyttäessäsi palvelua näiden kirjautumistapojen kautta.

Tietoja tarvitaan oikeudellisista syistä

Jaamme henkilötietoja ulkopuolisten yritysten, organisaatioiden tai henkilöiden kanssa, jos vilpittömästi uskomme, että tietojen käyttö, säilyttäminen tai paljastaminen on tarpeen.

  • toimia sovellettavan lain tai asetuksen taikka täytäntöönpanokelpoisen tuomioistuimen ratkaisun tai viranomaispäätöksen mukaisesti
  • sovellettavien Palveluehtojen täytäntöön panemiseksi ja mahdollisten rikkomusten tutkimiseksi
  • petosten, suojausongelmien tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai käsittelemiseksi
  • Wistec Onlinen, käyttäjiemme tai yleisön laillisten oikeuksien, omaisuuden ja turvan suojelemiseksi

Voimme jakaa ei-henkilökohtaisia tietoja julkisesti ja yhteistyökumppaneillemme, kuten julkaisijoille, mainostajille tai yhteistyösivustoille. Voimme esimerkiksi jakaa tiedot julkisesti esitelläksemme palvelujemme yleistä käyttöä koskevia kehityssuuntia.


Tietoturva

Pyrimme parhaamme mukaan suojaamaan Wistec Onlinea ja käyttäjiämme tietojen luvattomalta käytöltä, muuttamiselta, luovuttamiselta tai tuhoamiselta. Muutamia soveltamiamme suojaustapoja:

  • salaamme kaikki maksutapahtumat SSL:n avulla
  • käytämme järjestelmän ulkopuolista maksupalvelua suojauksen tehostamiseksi (Stripe / Paypall)
  • arvioimme tietojen keräys-, tallennus- ja käsittelykäytäntöjämme sekä fyysisiä suojaustoimenpiteitämme järjestelmien luvattoman käytön estämiseksi.
  • rajaamme henkilötietojen käyttöoikeuden Wistec Onlinen työntekijöihin, sopimuskumppaneihimme ja muihin edustajiimme, jotka tarvitsevat näitä tietoja käsitelläkseen niitä puolestamme. Näitä henkilöitä sitoo salassapitovelvollisuus, jonka rikkominen saattaa johtaa esimerkiksi irtisanomiseen tai rikossyytteen nostamiseen.

Milloin tietosuojakäytäntö on voimassa

Tietosuojakäytäntömme koskee kaikkia Wistec Training Oy henkilökuntaa ja sen yhteistyökumppaneiden tarjoamia palveluita, mutta se ei koske palveluita, joilla on erilliset tietosuojakäytännöt, joihin tämä tietosuojakäytäntö ei sisälly.
Tietosuojakäytäntömme ei koske muiden yritysten tai henkilöiden tarjoamia palveluita, kuten tuotteita tai sivustoja, jotka voivat näkyä mainoksissa, sivustoja, jotka saattavat sisältää Wistec Onlinen palveluita tai muita sivustoja, joihin Onlinen palvelut linkittävät. Tietosuojakäytäntömme ei kata muiden palveluitamme mainostavien yritysten ja organisaatioiden tietojenkäsittelyn käytäntöjä. Tällaiset tahot voivat käyttää evästeitä, kuvapistetunnisteita ja muita tekniikoita tarjotakseen suunnattuja mainoksia.

Lain noudattaminen ja yhteistyö viranomaisten kanssa

Tarkistamme säännöllisesti, että tätä Tietosuojakäytäntöä noudatetaan. Noudatamme myös useita itsesääntelyyn perustuvia käytäntöjä, mukaan lukien EU:n ja Yhdysvaltojen Privacy Shield ‑järjestely. Jos saamme virallisia kirjallisia valituksia, otamme yhteyttä valituksen tehneeseen henkilöön ongelman selvittämiseksi. Tarvittaessa teemme yhteistyötä viranomaisten – kuten paikallisten tietosuojaviranomaisten – kanssa kaikkien sellaisten henkilökohtaisten tietojen siirtämistä koskevien valitusten ratkaisemiseksi, joita ei voida ratkaista suoraan käyttäjien kanssa.

Muutokset

Tätä Tietosuojakäytäntöä voidaan aika ajoin muuttaa. Emme heikennä Tietosuojakäytännön sinulle annettuja oikeuksia ilman erillistä suostumustasi. Julkaisemme kaikki tietosuojakäytäntöjä koskevat muutokset Yritykseemme kuuluvilla sivustoilla. Jos muutokset ovat olennaisia, toimitamme niistä näkyvämmän ilmoituksen vahvistettuun sähköpostiosoitteeseesi.


Tekniikat ja periaatteet

Wistec Online kehittää uusia ideoita ja tuotteita, jotka usein samalla kehittävät myös teknisiä innovaatioita. Vastuullisena yrityksenä teemme parhaamme varmistaaksemme, että uudet innovaatiot tarjoavat käyttäjillemme sopivan tietosuojatason. Tietosuojaperiaatteet ohjaavat kaikkia yrityksemme päätöksiä. Voimme siis suojata käyttäjiämme ja tarjota heille uudenlaisia työkaluja ja silti pyrkiä saavuttamaan tarvittavan ja jopa paremman tietoturvatason.

Tietosuojaperiaatteet

Kehittää tuotteita, jotka perustuvat tietosuojaperiaatteisiin ja -käytäntöihin
Tavoitteemme on olla johtava verkko-oppimisen tarjoaja, joiden avulla käyttäjät voivat helposti nostaa tietoteknistä osaamistaan käyttäjäkokemuksen heikentymättä. Noudatamme tietosuojalakeja ja teemme työtä yrityksen sisällä sekä valvojien ja toimialakumppanien kanssa kehittääksemme ja ylläpitääksemme vahvoja tietosuojaperiaatteita.
Kerätä henkilökohtaisia tietoja läpinäkyvällä tavalla
Pyrimme näyttämään käyttäjille ne tiedot, joiden avulla tarjoamme palveluitamme. Tavoitteemme on kerätä käyttäjiä koskevia tietoja mahdollisimman läpinäkyvästi ja kertoa selkeästi, miten käytämme kyseisiä tietoja palvelujemme toimittamiseen.
Antaa käyttäjien itse valita, missä määrin he suojaavat tietosuojaansa
Ihmisten tietosuojatarpeet ovat erilaisia. Wistec Online haluaa palvella kaikkia käyttäjiään mukaan lukien yksityis- kuin yrityskäyttäjät Tästä syystä pyrimme tarjoamaan hyödyllisiä ja yksityiskohtaisia vaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat säädellä henkilötietojensa käyttöä. Oletusarvoisesti ainoat henkilötiedot, jotka palvelussa saattavat näkyä on Etunimi ja Sukunimi. Emme myy käyttäjiemme henkilötietoja mihinkään rekistereihin tai muihin palveluihin ilman käyttäjien suostumista.
Valvoa tallennettuja tietoja vastuullisesti
Tiedämme olevamme vastuussa siitä, että käyttäjien meille antamat tiedot pysyvät suojattuina. Suhtaudumme tietoturvaan vakavasti ja pyrimme yhdessä käyttäjien, kehittäjien ja ulkoisten tietosuoja-asiantuntijoiden kanssa tekemään palvelusta entistä turvallisemman.


Keskeiset termit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppani on yhteisö, joka kuuluu Wistec Online palvelun toimittajiin.

Sovellustietojen välimuisti

Sovellustiedon välimuisti on laitteen tietojen tallennuspaikka. Sen avulla esimerkiksi verkkosovellusta voidaan käyttää ilman internetyhteyttä. Myös sovelluksen suorituskykyä voidaan parantaa mahdollistamalla nopeampi sisällön lataus.

Selaimen verkkotallennustila

Selaimen verkkotallennuksen avulla verkkosivustot voivat tallentaa tietoja laitteen selaimeen. Kun "paikallinen tallennustila" on käytössä, tietoja voi tallentaa istuntojen välillä (tiedot ovat esimerkiksi saatavilla silloinkin kun selain suljetaan ja avataan uudelleen). HTML 5 on yksi verkkotallennuksen mahdollistavista tekniikoista.

Evästeet ja vastaavat teknologiat

Eväste on pienikokoinen tekstitiedosto, joka lähetetään tietokoneeseesi, kun käytät verkkosivustoa. Kun käytät verkkosivustoa uudelleen, sivusto tunnistaa selaimesi tämän evästeen avulla. Evästeisiin voi tallentua käyttäjän asetuksia tai muita tietoja. Voit muuttaa selaimesi asetuksia niin, että kaikki evästeet torjutaan tai evästeen lähettämisestä tulee ilmoitus. Kaikki verkkosivustojen toiminnot tai palvelut eivät kuitenkaan toimi kunnolla ilman evästeitä. Jos evästeet eivät ole käytettävissä jossakin käyttöympäristössä, niiden tehtäviin käytetään muita teknologioita.

Laite

Laitteella tarkoitetaan tietokonetta, jolla voidaan käyttää palveluja. Laite voi olla esimerkiksi tietokone, tablet-laite tai älypuhelin.

HTTP-viittaaja

HTTP-viittaaja tarkoittaa tietoja, jotka verkkoselain lähettää kohdeverkkosivustoon yleensä silloin, kun siirryt kyseiselle sivulle. HTTP-viittaaja sisältää selaimen viimeksi vieraillun URL-osoitteen.

IP-osoite

Jokaisella internetiä käyttävällä laitteella on yksilöllinen tunnistenumero, jota kutsutaan nimellä IP-osoite. Nämä numerot määritetään yleensä maantieteellisen alueen mukaan. Näin ollen IP-osoitteesta voi yleensä päätellä maan tai sijainnin, josta laite käyttää internetiä.

Ei-henkilökohtaiset tiedot

Ei-henkilökohtaiset tiedot ovat tietoja, jotka on tallennettu käyttäjistä niin, ettei yksittäistä käyttäjää voi enää tunnistaa niiden perusteella.

Henkilötiedot

Henkilötiedot ovat meille antamiasi tietoja, kuten nimi, sähköpostiosoite tai laskutustiedot, joilla voimme tunnistaa sinut. Niihin sisältyvät myös muut tiedot, joiden yhdistäminen mahdollistaa ulkoisten kirjautumispalveluiden käyttämisen.

Arkaluonteiset tiedot

Tieto voi olla arkaluonteinen, jos se liittyy esimerkiksi rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveyteen. Palvelun yksilöinnin yhteydessä voimme yhdistää evästeiden tai vastaavien tekniikoiden tunnisteita joihinkin aiheisiin, mutta emme arkaluonteisten luokkien aiheisiin. Kaikki yhteityökumppanimme sitoutuvat noudattamaan samanlaista käytäntöä.

Palvelinlokit

Kuten useimmat verkkosivustot, palvelimemme tallentavat automaattisesti sivustoillamme käyneiden käyttäjien tekemät sivupyynnöt. Nämä palvelinlokit sisältävät yleensä tekemäsi verkkopyynnön, koneesi IP-osoitteen, selaimesi tyypin, selaimesi kielen, pyyntösi päivämäärän ja ajan sekä yhden tai useamman evästeen selaimesi tunnistamista varten.

Viimeksi muutettu: tiistai, 28 maaliskuu 2017, 11:23